dilluns, 12 de gener del 2015

El so de la paraula


El So de la Paraula a càrrec de Sebastià Bennassar (@SBennassar) a la Biblioteca Santa Eulàlia (@escriuweb)

El So de la Paraula és una activitat anual amb la que us proposem aprofundir en el coneixement dels poetes i essers humans darrere dels seus poemes. Volem que pugueu accedir a la seva vida, circumstàncies, personalitat i sentiment per tal de veure’ls tal i com eren i per aprofundir en el seu mon interior.  En definitiva, per entendre com podrien fer de la seva música interior una composició poètica. De quina manera li posaven So a les seves paraules?
Us proposem un viatge al llarg de 2015 amb nou parades: nou poetes del segle XX recuperats: Marti i Pol, Federico García Lorca, Montserrat Abelló, Joan Maragall, Miguel Hernandez, Rafael Alberti, Jacint Verdaguer, Antonio Machado i Joan Margarit.
Com a repte i proposta us demanem la vostra participació cada més. Volem escoltar la vostra veu i conèixer de forma escrita la vostra experiència desprès de cada trobada. Us demanem un testimoni de la percepció de la persona i del personatge creador. Quins records i sentiments guardeu amb més intensitat? I els versos que els descriuen? La trobada ha estat un abans i un desprès per entendre la poesia d’una forma?

Per inscriure’t ens pot enviar un email a bibsantaeulalia@l-h.cat, trucar-nos al 933313491 o bé pasar-te per la Biblioteca Santa Eulàlia (Pareto, 22, baixos) L’Hospitalet de Llobregat, parada Santa Eulàlia, línia 1 vermella del Metro.

Al fer la teva inscripció et donarem en prèstec un llibre de poemes de l’autor del mes i un data per trobar-nos.
Pots llegir el llibre que et proposem, pots llegir més , pots investigar la vida de l’autor o nomes participar com a oient, tu decideixes.

Et facilitem el calendari de trobades, autors i llibres:

Dimarts 20 de gener - Miquel Martí i Pol Llibre a llegir La fàbrica
Dimarts 10 de febrer - Federico Garcia Lorca . llibre a llegir Poeta en Nueva York
Dimarts 10 de març -  Montserrat Abellò. Llibre a llegir el fred íntim del silenci
Dimecres 21 d’abril -  Joan Maragall Llibre a llegir Antologia
Dimarts 12 de maig – Miguel Hernandez . Llibre a llegir Antologia
Dimarts 9 de juny – Rafael Alberti. Llibre: Antologia
Dimarts 13 d’octubre - Jacint Verdaguer Llibre: Canigó
Dimarts 10 de novembre -  Antonio Machado. Llibre: Campos de Castilla
Dimarts 15 de desembre -  Joan Margarit. Llibre: Casa de la Misericòrdia

Es farà de 19 a 20:30 hores de la tarda.


--------------------------------------------------------


El So de la Paraula activitat realizada por Sebastià Bennassar (@SBennassaren la Biblioteca Santa Eulàlia (@escriuweb).

El So de la Paraula (Sonido de la Palabra) es una actividad anual con la que os proponemos profundizar en la vida i obra de destacados poetas, para ver la humanidad que esconden sus poemas. Con esta actividad queremos que podais conocer su vida, personalidad, para alcanzar a verles tal y como eran y poder acceder a su mundo interior. En resumidas cuentas, para poder entender como podian hacer sus creaciones poeticar como fruto de su música interior. De qué forma le ponian sonido a sus palabras escritas?
El trayecto lo realizaremos a lo largo de 2015 y tendrà nueve paradas en las que recuperaremos la esencia de 9 de los mejores poetas dels siglo XX: Miquel Marti i Pol, Lorca, Montserrat Abelló, Joan Maragall, Miguel Hernández, Jacint Verdaguer, Rafael Alberti, Antonio Machado y Joan Margarit.
Como reto añadido os pedimos vuestra participación en la creación del Sonido de la Palabra. Cada més nos gustaria escuchar vuestra voz y poder conocer de forma escrita cual ha resultado vuestra experiencia tras el encuentro con el poeta. Con ello queremos dejar testimonio de vuestra percepción tanto de la persona como del personaje creador. I nos encantaria que pudieseis plasmar els recuerdos y anècdotas que recordais con más intensidad, si habeis sentido algun verso o poema de una forma especial?
Nuestra intenció es que vuestro paso por el Sonido de la Palabra sea un antes y un despuès en vuestra percepción de la poesia.
Para más información (link del blog)

Para formalizar tu inscripición, has de enviarnos un  email a bibsantaeulalia@l-h.cat, llamarnos  al 933313491 o bien pasarte por la Biblioteca Santa Eulàlia (Pareto, 22, baixos) L’Hospitalet de Llobregat, parada Santa Eulàlia, línia 1 roja del Metro.

Una vez inscrito te prestamos un libro de poemas del autor del mes i una fecha con la hora del encuentro de ese mes. Antes del dia de la actividad puedes leerte el libro, puedes leer unos versos, o varios poemas, leer otros libros, investigar por tu cuenta sobre el poeta o incluso tan solo venir como oyente, simplemente para escuchar y pasar un buen rato.

Aqui tienes el calendario de autores, fechas y libros que iremos leyendo a lo largo de 2015:

Martes 20 de enero - Miquel Martí i Pol  La fàbrica

Martes 10 de febrero - Federico Garcia Lorca . Poeta en Nueva York

Martes 10 de marzo -  Montserrrat Abellò. El fred íntim del silenci

Martes 21 de abril -  Joan Maragall Antologia

Martes  12 de mayo – Miguel Hernandez . Antologia

Martes  9 de junio – Rafael Alberti. Antologia

Martes 13 de octubre - Jacint Verdaguer Canigó

Martes 10 de noviembre -  Antonio Machado. Campos de Castilla

Martes 15 de diciembre -  Joan Margarit. Casa de la Misericòrdia



La actividad dura una hora y media. De 19 a 20:30 horas. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada